co tu

úterý 16. července 2013

tOS - FreeFullPDF

Obecně je jednou z východ otevřeného přístupu k vědecké literatuře zvýšení viditelnosti a tedy i možnost okamžité zpětné vazby, možné zvýšení citovanosti, prestiže (autora/týmu/projektu/oboru...) apod. Podobný cíl má i nástroj FreeFullPDF od společnosti KnowMade, která se zabývá výzkumem a analýzou vědeckých a technických informací.

Zdroj: http://www.freefullpdf.com/
FreeFullPDF je jednoduchý fulltextový vyhledávací nástroj typu Google - jedno okýnko, žádné složitosti - umožňující prohledávat vědecké publikace zpřístupněné v režimu Open Access z přírodních věd, medicíny, fyziky a inženýrství a sociálních a humanitních věd, nabízející kromě webového rozhraní také aplikaci pro Android. 
Při zadávání vyhledávacího dotazu se nabízí našeptávání a z operátorů je možné pracovat s OR, pomlčkou pro vyřazení termínu z vyhledávání, uvozovkami pro hledání fráze, hvězdičkou pro automatické doplnění a tagem intitle: pro vyhledávání v názvu (viz Advanced). Výsledky vyhledávání se zobrazují v 5 kartách - All, Article, Patent, Poster, Thesis a je možné je seřadit dle relevance a data. Smazat výsledky můžete kliknutím na křížek u tlačítka Search.

Když přežijete otravné Google reklamy v rozhraní, může pro vás být FreeFullPDF dalším možných vyhledávátkem vědeckých publikací, tak směle do vyhledávání .)

Žádné komentáře:

Okomentovat